Видео: Случајни минувачи разбиваат хомофобичен напад на аеродромот во Далас

Видео: Случајни минувачи разбиваат хомофобичен напад на аеродромот во Далас

На Јутјуб се појави видео во кое еден маж е совладан од страна на случајни минувачи откако тој ќе е обиде да направи хомофобичен напад врз друго лице.

 

Клипот кој беше објавен вчера е снимен на Далас – Форт Ворт аеродромот во Тексас, САД.

 

Во видеото, еден маж со бела мајца, кој се однесува нервозно и најверојатно е пијан, му упатува хомофобични навреди на друг патник.

 

Кога еден патник ќе му пријде за да го праша зошто е вознемирен, мажот одговара:

„Вознемирен сум поради педерите. Поради овој педер тука…“ и продолжува да го навредува другото лице.

 

Тој ќе се обиде да го клоцне и удри другото лице, но случајните минувачи интервенираат и веднаш го соборуваат на земја.

 

Подоцна интервенира и обезбедувањето кое му става лисици и го отстранува од аеродромот.

 

Видеото е снимено од страна на патникот Ендру Кенеду, чиј брат изјави:

„Видовме човек кој има проблеми. Се надевам дека е под влијание на некаква супстанција, зошто доколку не беше и ова е неговиот вистински карактер, тогаш ќе има многу проблеми во животот. Драго ми е што живееме во општество во кое правниот и социјалниот систем можат да му помогнат. Погледнете се во огледалото и ќе го најдете вашиот создавач“.

 

Од аеродромот Далс-Ворт Ворт потврдија дека се случил инцидент, но не дадоа подетални коментари.

 

Извор: Pink news