Иницијатива #КонтраБулинг

КонтраБулинг е иницијатива преку која се отвора дијалог за една многу честа појава за која ретко се зборува јавно. Малтретирање, задевање, нарекување врсници со погрдни имиња па дури и физички пресметки, за жал за некои млади луѓе се секојдневие. Не ретко, основа на мотивот за булинг е родовата припадност и сексуалната ориентација кај младите. Поради ова голем број на ученици во основно, средно па и студенти, се соочуваат со низа проблеми кои вклучуваат психичко и физичко насилство, но во голема мера и кибер булинг (Cyber bulling).

На 21.03.2018 во Кино Култура беа презентирани резултатите и промотивните видеа #КонтраБулинг на кои работеа средношколци од Орце Николов, Никола Карев и Васил Антевски-Дрен. Вечерта ги забавуваа DJ Irie Scratch и VALUTi.

 Основачи

  • http://www.hops.org.mk/
  • http://www.hera.org.mk/
  • http://www.egal.org.mk/
  • http://starsexwork.org/?lang=en
  • http://www.izborsr.com/

Донатори

  • Фондација отворено општество
  • Фондација отворено општество
  • Фондација отворено општество - Македонија
  • Sexual Health and Rights & Public Health Program

Тримесечник


Доколку сакате да го добивате нашиот тримесечник, внесете ја вашата адреса тука

Top