Извештај за повреди на човекови права од документирани случаи во Коалиција Маргини за периодот 1.9.2022- 31.1.2023

ПРЕЗЕМИ ТУКА

Во периодот од 1 септември 2022 до 31 јануари 2023 година во Коалицијата Маргини се документирани 90 случаи на прекршување на права, во кои има минимум 123 жртви од различни заедници. Документирани се два случаи каде има неопределен број жртви. Во едниот случај се работи за говор на омраза од страна на медиум, а во другиот за повреда на работнички права на поголем број текстилни работнички во една фабрика.