ФОТО ГАЛЕРИЈА: ИДНИНАТА Е МЕЃУ ТВОИТЕ НОЗЕ

Коалицијата “Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници“ со задоволство ви ги претставува фотографиите со кои го документиравме фестивалот “Иднината е меѓу твоите нозе“ кој се посветува на сексуалноста и родот во алтернативниот филм и видеото во екс Југославија.

Целта на фестивалот е да го донесе во преден план значењето за колективната меморија што го имаат различните форми на сексуална и родова имагинација и отпор во културната продукција во рамки на алтернативниот филм, видеото и субкултурните практики во Југославија.

Уште еднаш ја изразуваме нашата благодарност до сите посетители и ве оставаме да уживате и погледнете оттаде затворот на нашата сегашност и нашите борби и имагинација за отпор и еднаквост. До следната иднина!

Фотографии: Ирена Цветковиќ

21.10 (Петок), Кино Фросина – Должината не е важна – Хрватскиот алтернативен филм 1964-1989

14705614_927670244006427_6255831086034638739_n

14691091_927670220673096_1285658344881018467_n

14680737_927670224006429_2349459757838983642_n

14680600_927670237339761_1482256062662912110_n

14671319_927670310673087_5867866999419794893_n

14642125_927670340673084_9099539257033335094_n

14642147_927670360673082_542504986731049999_n

14650723_927670364006415_8296511643271667797_n

14731145_927670420673076_4892133876578143645_n

14695363_927670454006406_6013387909700766275_n

14606296_927670467339738_690530271218716083_n

14657381_927670554006396_3468209484998552987_n

22.10, Кино Култура – Без гордост 2013: Репрезентација на квир идентитетите во Источноевропската уметност и култури

14666190_927670564006395_6262891799494014725_n

14729146_927670594006392_1201815337659630081_n

14702400_927670607339724_718057130650288583_n

14681755_927670650673053_421964299554140086_n

14695549_927670680673050_5840523185482478432_n

14680737_927670700673048_4912352773781441971_n

14695589_927670734006378_7797049318089708266_n

14725543_927670760673042_5345379072021203594_n

22.10, Кино Фросина – “Иднината се наоѓа меѓу вашите нозе се до војната, потоа сѐ уште ќе остане таму…“

14671130_927670780673040_3829069097897837474_n

14690934_927670800673038_6074820757190578900_n

14718796_927670840673034_4801936840336179711_n

14610922_927670894006362_7005489625809636788_n

14720441_927670930673025_8224818464381706765_n

14680743_927670950673023_883225055816569872_n

14725734_927670990673019_2512870119724470374_n

14729253_927671044006347_7995919039512455283_n

14642121_927671087339676_8178816364104631139_n

14731223_927671114006340_5865270304297861802_n

14642082_927671130673005_1293820402961177919_n

23.10, Концепт 37 – DJ сет на Виолета Качакова и видео проекции на видеа од Borghesia

14656334_927851263988325_5739114269216850808_n

14724463_927851283988323_5130087314799956387_n

14731240_927851310654987_4833158279127058094_n