Play Safe: Безбедни практики при користење на дроги

Play Safe: Безбедни практики при користење на дроги

Play Safe е серија на документарци од Eddie Einbinder со примарен фокус на безбедните практики при користење на дроги.

Се’ што ќе погледнете во серијата е сосема реално. Секогаш образовна и понекогаш шокантна, документира функционални корисници на дрога кои се обидуваат да ги преземат сите неопходни мерки на претпазливост при користење на нивните дроги на избор. Ги пренесува најбезбедните практики на следниве супстанции: адерал, алкохол, цигари, пури, кокаин, DMT, хероин, кетамин, ЛСД, марихуана, MDMA, метамфетамин, печурки, азотен оксид, Oxycontin и Salvia.

Погледнете ја серијата во целост подолу:

 

https://www.youtube.com/watch?v=PEIXdBs84sA

https://www.youtube.com/watch?v=tt6NC90Teo0