Комисијата на СЕММ ја усвои жалбата за текстот „Уништување на семејните вредности со смислен план“ на Плус24

Комисијата на СЕММ ја усвои жалбата за текстот „Уништување на семејните вредности со смислен план“ на Плус24

Комисијата за жалби на Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) донесе одлука дека жалбата на ЛГБТИ центарот за поддршка, Хелсиншкиот комитет за човекови права на РМ и Коалицијата „Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници“ е основана. Жалбата беше поднесена за текстот на интернет порталот Пулс24 (www.puls24.mk) за текстот „Уништување на семејните вредности со смислен план“, објавен на 19/11/2015 година.

Целосната одлука на Комисијата преземете ја тука.