Онлајн филмски фестивал Health Rights Film Festival

Онлајн филмски фестивал Health Rights Film Festival

dosie

Првото издание на фестивалот Health Rights Online Festival има за цел да собере и промовира видеа за застапување од разни земји од светот, кои се фокусираат на неправдите на крстосницата помеѓу човековите права и јавното здравје.

Македонија е претставена со 18 видеа, од вкупно 76, што доволно говори за состојбата со човековите права и јавното здравје во земјата.

Коалицијата „Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници“ учествува со три видеа:

Dossier of a violence, ignorance and pride

Homophobia in the Media

Judgement Overdose

Доколку сакате да гласате за било кое од видеата, принципот е: 1 споделување = 1 глас.

Гласањето е отворено до 14ти октомври, 2015.