Објавен Годишниот извештај на Коалицијата СЗПМЗ

Објавен Годишниот извештај на Коалицијата СЗПМЗ

report 2014 fb cover
Коалицијата „Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници“ го објави Годишниот извештај за состојбата со сексуалните и здравственте права на маргинализираните заедници за 2014 година.

Извештајот се издава петта година по ред и претставува резултат на целогодишниот мониторинг на работата на институциите, носењето и спроведувањето на политиките, донесувањето и применувањето на законите и претставувањата во медиумите во Република Македонија во контекст на човековите права на ЛГБТИ лицата, корисниците на дроги, сексуалните работници/чки, и лицата кои живеат со ХИВ.

Извештајот може да го преземете тука.