Сексуалните работнички имаат добри причини за да останат во индустријата

Сексуалните работнички имаат добри причини за да останат во индустријата

Во извештајот на една Кинеска невладина организација се вели дека секуалните работнички ги привлекува индустријата поради позитивното влијание кое таа го има на нивните животи како и повисоките приходи и врските кои ги создаваат со нивните клиенти.

Ви извештајот се вели дека сексуалната работа на сексуалите работнички им овоможила да ја доживеат нежната страна мажите и нивната почит кон жените.

 

Една испитаничка рекла дека во 2010 нејзината професија и’ овозможила да стапи во врска со искрен и нежен клиент од провинцијата Хенан.

 

„Тој ме третираше многу добро. Со мене проведуваше цели вечери, јас се почувстував благословена што запознав така добар љубовник“ – вели таа.

 

Во извештајот исто така се вели дека иако дел од нив имале позитивни искуства во нивната професија, голем број од нив биле приморани да останат во индустријата поради своето ниско образование, недостаток на професионален тренинг и државни бенефиции.

 

Во извештајот учествуваат двесет и една испитничка кои работат со посиромашни клинети и наплаќаат околу 30 јуани (околу пет амрикиански долари), а нивните услуги.

 

Целта на извештајот беше да се истражат причините зошто руралните жени родени во 1970-те стануваат сексуални работнички, какви промени се случиле во нивната професија и кои фактори ги мотивирале да остант во секс индустријата.

 

Извор: Yibada.