Објавен нов број на S-Work

Објавен нов број на S-Work

Објавен е новиот број на S-Work, онлајн магазинот кој опфаќа теми поврзани со сексуалната работа, сексуалните работници, активизам. Пренесуваме приказни создадени од сексуални работници, активисти, истражувачи, борци за човекови права, со еден збор содржини без стигми и предрасуди за слободата на индивидуалниот избор.

 

Содржини во овој број:

 

1000 МАЖИ И СЕ УШТЕ БРОЈАМ

 

Гвинет Монтенегро: Престанала да работи пред 3 години и вели дека не жали за ништо, но доколку би можела да се врати 20 години назад, некои работи би ги направила поинаку.

 

ЕСКОРТ ДАМА И НА 96 ГОДИНИ

 

„Денешните девојки одат по градот слаби, речиси голи и имаат големи гради. Целата индустрија стана одвратна, јас барем одржувам некакви стандарди. Облечена сум елегантно, а мојата клиентела ја сочинуваат фини господа”, вели Мили.

 

10 ФОТОГРАФИИ ПРОТИВ СТИГМАТА ВРЗ КВИР СЕКСУАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ

 

„Како што напредуваше проектот, јас станав сексуален работник што ме инспирираше уште потемелно да го документирам мојот сексуален живот и ми помогна да го финасирам проектот. Беше навистина интересен дел од мојот живот. И откако дознав дека сум ХИВ позитивен, проектот повторно се измени“- вели Бенџамин Фридриксон.

 

„Земја без бордели е исто што и куќа без тоалет.“

-Marlene Dietrich

 

Новиот број можете да го читате онлајн на следниот линк.