Објавен декемврискиот број на С-ВОРК

Објавен декемврискиот број на С-ВОРК

СТАР-СТАР го објавил декемврискиот број на онлајн магазинот S-Work во кој ќе ги најдете следниве содржини:

 

– На 25-ти ноември, се одбележа Mеѓународниот ден против насилство врз жените и започна кампањата „16 дена активизам против насилство врз жените“. 16 дена активизам е глобална кампања која прв пат е организирана во 1991 година од Институтот за женско глобално лидерство.
– 17-ти декември, Меѓународен ден за борба против насилството врз сексуалните работници
– Вистинската експлозија од популарност на беспилотните летела во изминатите неколку години иницираше мини револуција кај снимателите за кои до неодамна прескапите сцени снимени од воздух им станаа далеку попристапни.
– Машката сексуална работа и општеството
Во делот кој го опфаќа јавното здравство во однос на машката сексуална работа, Дејвид С. Бимби и Џулин А. Кокен, даваат позитивни примери од Холандија и Швајцарија. Тие ја демонстрираат декриминализацијата на општото хомосексуланото однесување, особено машката сексуална работа.

 

Новиот број на можете да го прочитате овде