Објавени два нови броја на магазинот S-Work

Објавени два нови броја на магазинот S-Work

СТАР-СТАР го објави дваесет и четвртиот и дваесет и петиот број на магазинот S-Work кој ги опфаќа случувањата од сексуалната индустрија. S-Work како пишан медиум нуди содржини за и околу сексуалната работа, човекови права, култура и уметност преку кои се рушат стереотипите за сексуалните работници и сексуалната работа воопшто.

 

Во дваесет и четврттиот број ќе можете да прочитате:

– Џина Росеро

 

-Кончита Queer Vs. Mainstream на ревија во Париз

 

– Интимни портрети на трансродови лица…

 

– Новиот број на магазинот можете да го превземете ОВДЕ

 

 

Во дваесет и петиот број ќе може да прочитате:

 

– “Постојат две работи за кои луѓето секогаш ќе сакаат да платат – секс и храна”, изјавила Фернанда Грудет. Таа одлучила да продава секс…Денеска Мадам Клод има 91 година и живее повлечено во Ница.

 

– Лебедиците како што биле нарекувани нејзините девојки, биле најсексипилните дами од тој период, глумици, Диорови модели, убавици од средните класи, скандинавки, професорки…

Фотографката Мирто Пападопулус ” Сексуалната работа во Атина ”

 

– Тела. Голи. Зборови. Голи портрети за истражување на сопствениот идентитет и стереотипи

Околу идејата за луѓето на своите голи тела да пишуваат едни на други, Лорен вели дека важноста е во тоа да се симулира чинот на означување едни со други во општеството секој ден.

 

– Гоф која е мајка на две деца и со години работи како новинар и ТВ водител е позната и како ескорт дамата Саманта Џеј.