Програма за одбележувањето на Меѓународниот ден против хомофобијата и трансфобијата

Програма за одбележувањето на Меѓународниот ден против хомофобијата и трансфобијата

Почитувани, по повод Меѓународниот ден против хомофобијата и трансфобијата организациите кои работат на заштита и промоција на правата на ЛГБТИ заедницата, нивните поддржувачи и пријатели ја подготвија следната програма:

 

Сабота, 17-мај 2014 година, 12.00 часот – 24.00 часот

 

Целодневен настан – ,,Кој се плаши од молкот лош? #2” на Излез и Креативна младинска акција

 

Повеќе информации на https://www.facebook.com/events/322159911265529/

 

Место: Дом на АРМ

 

Сабота, 17-ти мај, 2014 година 17.00 часот

 

Дебата: Злосторства од омраза против ЛГБТИ

 

Говорници: Жарко Трајановски, Неда Чаловска, Ацо Кабранов

 

Повеќе информации на https://www.facebook.com/events/1430827437176755/

 

Место: ЛГБТИ Центарот за поддршка

 

Сабота, 17-ти мај, 2014 година, 20.00 часот

 

– Промоција на Интервентниот фонд

 

– Доделување Благодарници на учесниците во кампањата ,,Македонија има љубов за сите’’

 

– Отварање на изложба на фотографии донирани од познати уметници од Македонија и коктел по повод Меѓународниот ден против хомофобијата и трансфобијата

 

Место: ЛГБТИ Центарот за поддршка

 

Недела, 18-ти мај, 2014 година 12.00- 16:00 часот

 

IDAHO настан на отворено “Заедно против хомофобијата и трансфобијата“

 

– Говори од јавни личности поддржувачи на борбата против хомофобијата и трансфобијата
– Промоција на престојаната кампања
– Потпишување на картички до пратениците со барања за иницирање на измени во Законот за спречување и заштита од дискриминација
– DJ сетови на Соња Исмаил, Зоки Бејбе и Мирко Попов

 

Повеќе информации на http://coalition.org.mk/2014/05/zaedno-protiv-homofobijata-i-transfobijata/

 

Место: ,,Школка’’, Градски Парк

 

Понеделник, 19-ти мај, 2014 година 14.00 часот

 

Јавна дебата: Хомофобија/Миграција/Работнички права – германски и македонски искуства       Гостин: Lale Akgün, бивш член на германскиот Бундестаг

 

Повеќе информации на https://www.facebook.com/events/235805369951892/

 

Место: ЛГБТИ Центарот за поддршка

 

Среда, 21-ви мај, 2014 година, 19.00 часот

 

Тркалезна маса– Правна промена на полот

 

Место: ГЕМ клубот, Скопска чаршија     

 

Поинаков свет е возможен!