(мк) Претставен постерот за овогодишниот солунски геј прајд

(мк) Претставен постерот за овогодишниот солунски геј прајд

Организаторите на солунскиот геј прајд денекса го промовираа постерот за овогодишниот солунски геј прајд. Покрај грчката и англиската верзија, постерот е направен и во верзии и на македонски и на албански јазик. Оддржувањето на геј прајдот е закажано за 20 и 21 јуни. Солунскиот геј прајд оваа година го одбележува својот трети јубилеј.

Оранизаторите срдечно ги канат ЛГБТ организациите и воопшто граѓаните на Република Македонија да дадат поддршка со своето присуство на овогодинешниот настан.

Посетете го официјалниот сајт на Солунскиот геј прајд овде.