Откако ќе го погледнете одговорот на Канада на руските анти-геј закони, никогаш повеќе нема да го имате истотo мислење за санкањето

Откако ќе го погледнете одговорот на Канада на руските анти-геј закони, никогаш повеќе нема да го имате истотo мислење за санкањето

http://www.youtube.com/watch?v=effb2JYiKXM

 

Само еден ден пред отварањето на Зимските Олимписки Игри во Сочи, светот е гневен поради руските закони со кои се забранува таканаречената геј „пропаганда“. Но еден кандски институт не потсетува дека секогаш постои исклучок на секое правило.

 

Во оваа комична реклама Канадскиот Институт за разноличност и инлузија е покажано како оплимписката дисциплина санкање, како всушност и самите Зимски Олимписки Игри, отсекогаш биле „малку геј“. „Да се бориме тоа да остане така“ е заклучокот на видеото.

 

Сигурни сме дека ќе се согласите дека ова претставува бесценет одговор на нетоларенанцијата и насилността на руските лидери.

 

Извор: Pink news