Дваесет и осум дрег кралеви кои треба да ги знаете

Дваесет и осум дрег кралеви кои треба да ги знаете

Хафингтон пост објави листа на дваесет и осум дрег кралеви кои би требало да ги знаете.

 

Во текстот се вели:

 

„Со години дрег кралиците на публиката и озвоможува „харизма, уникатност, нерви и талент“, но со појавата на телевизискиот реалити шоу RuPaul’s Drag Race во 2009, тие станаа попопуларни и повидливи во мејстримот како никогаш претходно.

 

Доколку можевте лесно да именувате помалку од десетина дрег кралици, колку дрег кралеви всушност познавате?

 

Жените кои се облекуваат како мажи досега настапувале како мажи во најмала рака уште од девенаесетиот век. Но, дрег кралевите треба штотуку да привлечат внимание какво што привлекуваат нивните квир колеги.

 

Погледнете ги дваесет и осумте неверојатни дрег кралеви во слајдшоуто на поставено на Хафингтон пост и кажете ни што мислите“

 

Слајдшоуто можете да го погледнете овде.