Геј бакнеж на кандидатот за градоначалник на Париз во протест на руските анти-геј закони

Геј бакнеж на кандидатот за градоначалник на Париз во протест на руските анти-геј закони

Кристоф Најдовски, кандидатот за градоначалник на Париз од еколошката партија учествуваше во протестот со масовно бакнување против репресијата врз руската геј заедница кој се оддржа пред руската амбасада во Париз.

 

Тој ја објави оваa фотографија на својот Tвитер профил на која се гледа како тој се бакнува Дејвид Белиард, исто така член на Европската партија на зелените.

 

Минатата зима францускиот политичар Никола Беј го направи истото бакнуваjќи се својот колега Јан Галут за време на демонстрациите за поддршка на предлог-законот за истополовите бракови.

 

Извор: www.jeanmarcmorandini.com