Зошто новиот закон за абортус ги ограничува правата на жената?

Зошто новиот закон за абортус ги ограничува правата на жената?

Предлог законот за прекинување на бременоста сериозно го ограничува правото на слободен избор, децидни се граѓанските здруженија.

 

Со цел да покаже што ќе се случи по донесувањето на измените,  Х.Е.Р.А. го објави следниот инфографик во кој се дава детален приказ на тоа колку новиот закон ги ограничува правата на жената, во кои делови тој е порестриктивен од досегашниот, но и кои се можните последици од него во пракса.

За подобра читливост на графикот кликнете на сликата и потоа истовремено притиснете CTRL и +.

Извор: МОФ