Објавен вториот и третиот број на S-WORK

Објавен вториот и третиот број на S-WORK

СТАР-СТАР објави два нови броја на магазинот S-WORK кој ги опфаќа случувањата од сексуалната индустрија во Македонија. Преку животот и искуствата во сексуалната работа на авторите надвор од земјава, S-WORK ги пренесува трендовите и развојот на сексуалната работа ширум светот. Магазинот во електронска форма можете да го преземете од линковите подолу во текстот.

 

 

Во вториот број на S-WORK можете да прочитате:

 

– Првите порно списанија

 

– Првиот порно филм

 

– Првата порно интернет страна

 

– Историјата на секс играчките

 

– Куќи и бањи на жените

 

– Терминологија

 

– Сексуално преносливи болести: гонореја, кламидија, трихомонијаза

 

 

Во третиот број можете да прочитате:

 

– 17-ти декември: Светски ден на борбата против насилството врз сексуалните работници

 

– Симболика на црвениот чадор

 

– Болница Сент Џејмс

 

– Европска мрежа за ХИВ и СПИ превенција и здравствена промоција помеѓу сексуални работници-мигранти во Европа

 

– Чудната врска помеѓу феминизмот и сексуалната работа

 

– Историјата на женските движења

 

– Иднината на секс војните

 

 

Вториот број на S-WORK можете да го преземете овде.

 

Третиот број на S-WORK можете да го преземете овде.