Нов квир магазин

Нов квир магазин

Објавен е првиот број на We Who Feel Differently Journal (Ние кое се чувствуваме поинаку) кој преставува повремен онлајн магазин кој се фокусира на критични прашања на квир културата.

Во него се содржани анализи и критики на интернационалните лезбејски, геј, бисексуални, транс, интерсекс и квир политики од аспект на квир движењето.

Во првиот број можете да прочитате шест текстови од интернационална група на активисти и академици кои на критички начин ја разгледуваат меѓународната борба на ЛГБТ движењето за добивањето на правотo за брачни заедници.

Магазинот можете да го читате онлајн или пак да го превземете во ПДФ формат.