Поддршка од целиот свет за правата на ЛГБТ популацијата во Македонија

Поддршка од целиот свет за правата на ЛГБТ популацијата во Македонија

Преземено од МОФ

 

Онлајн – кампањата што пред три дена  ја започна граѓанското здружение ЛГБТ Јунајтед, со наслов „I support LGBT rights in Macedonia“  предизвика внимание кај поддржувачите на правата на ЛГБT популацијата од целиот свет. Еве дел од фотографиите, на кои тие ја изразуваат својата поддршка: