Второ ЛГБТ убиство последниве шест месеци

Второ ЛГБТ убиство последниве шест месеци

Порториканската полиција врши истрага, откако жена трансвестит беше пронајдена мртва во нејзиниот дом минатата недела. Ashley Santiago Ocasio, 31 годишна сопственичка на салон за разубавување, била застрелана во главата во градот Corozal минатата недела. Незиниот автомобил е исчезнат, иако нема траги од  насилно влегување во нејзиниот дом.

Минатиот ноември, телеото на Jorge Steven Lopez Mercado беше најдено изгорено во распаѓање покрај пат во градот Cayey. Деветнаесетгодишниот геј бил познат како крос-дресер и ноќта кога е убиен бил виден облечен како жена како влегува во колата на некое машко лице.

Осомничениот се терети за убиство од прв степен за убиството на Lopez.  Меѓутоа нема да му се суди за злосторство од омраза.