ХИВ активист во Узбекистан осуден на седум години

ХИВ активист во Узбекистан осуден на седум години
  • ХИВ активистот Максим Попов во Узбекистан, е осуден на седум години затвор поради изработката на една брошура наменета за ХИВ превенција

    Сите активисти на TalkingDrugs навистина сакаат колку што е можно повеќе да се дознае за овој случај,  за таа цел направивме PDF материјали со детали за неколку едноставни чекори кои луѓето можат да ги преземат за да се потенцира оваа неправда. Во моментов, ПДФ материјалите се достапни на руски, шпански, италијански и англиски јазик. Ве молиме испратете ги на вашите контакти.

  • Deutsch
  • Italiano
  • Русский
  • Español

Исто така постои можност да се стане фан на Фејсбук страницата за поддршка на Попов. http://www.facebook.com/pages/Maksim-Popov/171053975896?v=wall #! / pages/Maksim-Popov/171053975896? v = ѕид