SWAN Билтен, Издание бр. 24 април/март 2009

SWAN Билтен, Издание бр. 24 април/март 2009

Oбјавено е 24-тото издание на билтенот на Мрежата на организации кои работат на застапување на правата на сексуалните работници (SWAN) за април и мај.

Од билтенот издвојуваме:

Македонија: Сексуалните работници можат да бидат добри едукатори.
Мај 20-ти – 24-ти, 2009-та, Скопје – 13 сескуални работници од три града имаа средба на тренинг за врсничка едукација која беше организирана од ХОПС и ХЕРА, претставник на SWAN во Македонија, а подржана од UNFPA во Македонија. Повеќе…

Сексуалните работници во Индија лекции по карате
Сексуалните работници во јужно-индиската Тамил Наду започна да земаат лекции по карате со цел да се заштитат себе си од насилните муштерии и макроа. Повеќе…

Камбоџа: МТВ Exit кампањата индиректно дава подршка на насилен закон против трговија на луѓе
Камбоџа, 2009-та Сексуалните работници во Камбоџа се ужаснати од начинот на кој МТВ застапува борба против трговија на луѓе на штета на безбедноста и правата на локалните сексуални работници. Повеќе…

Србија: Дроп-ин центарот на Јазас за сексуални работници воведе нови забавни активности
Од своето отворање во 2009-та, дроп ин центарот за сексуални работници, кој го води ЈАЗАС, претставник на Swan од Србија, успешно воведе нови активности. Повеќе…

ЛИНК до Билтенот