Маскираниот геј каубој

Маскираниот геј каубој

Orville Peck, кој е сестран музичар и изведувач со тетарска позадина, како и во канадската панк сцена, слободно може да се каже дека се приближува кон рефлексивно конзервативниот жанр од природно прогресивно гледиште. Но, иако признава дека неговите мотиви се делумно нарушувачки, тој инсистира на тоа дека неговите чувства кон кантри музиката – и нејзините густо вплетени традиции – се оригинални колку што можат да бидат.

LA Times