serpentwithfeet – soil

serpentwithfeet – soil

Со целосно искористување на неговиот волуминозен, единствен глас, експерименталниот поп-артист serpentwithfeet дава комплексен поглед на квир љубовта на неговиот деби албум.

Од издавањето на неговото деби ЕП blisters во 2016 година, serpentwithfeet изгради извонреден естетски универзум полн со топла светлина и Барби кукли. Кога пејачот роден како Josiah Wise настапува во живо, тој поставува еден вид на олтар на сцената, висечка ткаенина над неговата опрема и фигурини од неговата колекција кои го гледаат како пее. Неговото шоу е простор во кој тој ја поканува публиката; а кратките досетки меѓу песните ги пее како да се брзи R & B строфи, привлекувајќи ги присутните подлабоко во неговата музика. Деби-албумот на бруклинскиот артист, soil, оддава слично чувство на гостопримливост. Албумот го проширува шаблонот кој беше поставен со blisters, земајќи го барокниот поп од ЕП-то да расцвета во целосно реализирано електроакустично милје со помош на текстурално авантуристичките продуценти Clams Casino, mmph, и Katie Gately. Ова е албум што можете да го отворите како шатор и да живеете внатре.