Драгана Дрндаревска | Коалиција МАРГИНИ

Драгана Дрндаревска


Драгана Дрндаревска е правничка, активистка и е дел од тимот на Коалиција Сексуални и здравствени права на маргинализирани заедници. Во 2009 година има дипломирано на правни студии, по што продолжува на мастер студии од областа на меѓународното право. Во фокус на нејзината работа се човековите права, заштитата од дискримианција и задравствените права на маргинализите заедници (ЛГБТИ, сексуални работници, корисници на дроги и лица кои живеат со ХИВ). Работната кариера ја има започнато во Националниот совет за родова рамноправност- СОЖМ. Драгана моментално е проектна координаторка во Центарот на заедницата на општина Центар. Како активистка за правата на ЛГБТИ заедницата е генерален секретар на Националната мрежа за борба против хомофобија и трансфобија и е дел од активистичката група „ЛезФем“.

 

Интереси:

 

 

Тим


Основачи

  • http://www.hops.org.mk/
  • http://www.hera.org.mk/
  • http://www.egal.org.mk/
  • http://starsexwork.org/?lang=en
  • http://www.izborsr.com/

Донатори

  • Фондација отворено општество
  • Фондација отворено општество
  • Фондација отворено општество - Македонија
  • Sexual Health and Rights & Public Health Program

Тримесечник


Доколку сакате да го добивате нашиот тримесечник, внесете ја вашата адреса тука

Top