Полароидите на Andy Warhol | Коалиција МАРГИНИ

Полароидите на Andy Warhol

Од крајот на 1950-те, па се’ до неговата смрт во 1987 година, Енди Ворхол носел Polaroid камера со него каде и да отиде. Па затоа и бил во можност да го фати на баражот на познатите лица – вклучувајќи го и неговиот – како и минливите моменти во кои тој се наоѓал. Дури ни неговото приватно време не било надвор од границите.

Новата книга, Инстант Енди (Taschen), содржи стотици инстант слики кој тој ги направил – многу од нив невидени досега – децении пред Инстаграм. Ив, Грејс, Кит, Џани. Тие се сите таму, и тука …

Gianni Versace

Diana Vreeland

Divine

Yves Saint Laurent

Paloma Picasso

Yoko Ono

John Lennon

Keith Haring & Juan Dubose

Jean-Michel Basquiat

Diane von Furstenberg

Giorgio Armani

Bianca Jagger

Debbie Harry

Valentino

Diana Ross

Dolly Parton

Carolina Herrera

Liza Minnelli

Halston

Martha Graham

Arnold Schwarzengger

Sonia Rykiel

Truman Capote

Mick Jagger

unidentified

Joan Collins

Little Edie Beale

Andy Warhol

Andy Warhol

Andy Warhol

Извор

 Основачи

  • http://www.hops.org.mk/
  • http://www.hera.org.mk/
  • http://www.egal.org.mk/
  • http://starsexwork.org/?lang=en
  • http://www.izborsr.com/

Донатори

  • Фондација отворено општество
  • Фондација отворено општество
  • Фондација отворено општество - Македонија
  • Sexual Health and Rights & Public Health Program

Тримесечник


Доколку сакате да го добивате нашиот тримесечник, внесете ја вашата адреса тука

Top