Сексуалната работничка Cardi B на врвот на Билборд Топ 100 | Коалиција МАРГИНИ

Сексуалната работничка Cardi B на врвот на Билборд Топ 100

Cardi B се искачи на врвот на листата на Билборд со Bodak Yellow и го зазема своето место во историјата како првата женска раперка која без помош од друг артист е на првото место, прв пат после 20 години.

Нејзиниот успех бележи важна победа во застапувањето на маргинализираните групи. Како црна жена со позадина во сексуалната работа, искачувањето на врвот на Cardi B е наратив вреден за прослава.

Во општество каде сексуалната работа е стигматизирана и наголемо криминализирана, видливоста на Cardi B е од исклучително значење.

 Основачи

  • http://www.hops.org.mk/
  • http://www.hera.org.mk/
  • http://www.egal.org.mk/
  • http://starsexwork.org/?lang=en
  • http://www.izborsr.com/

Донатори

  • Фондација отворено општество
  • Фондација отворено општество
  • Фондација отворено општество - Македонија
  • Sexual Health and Rights & Public Health Program

Тримесечник


Доколку сакате да го добивате нашиот тримесечник, внесете ја вашата адреса тука

Top