Љубов само по часови – Проценка на потребата и на достапноста на информациите од областа на сексуалното образование во Македонија | Коалиција МАРГИНИ

Љубов само по часови – Проценка на потребата и на достапноста на информациите од областа на сексуалното образование во Македонија

Преземи

Издавач: Х.Е.Р.А – Асоцијација за здравствена едукација и истражување

Автори:

прим.д-р Надица Јанева (наставници и родители)

м-р Жарко Трајаноски (ученици и наставни програми)

м-р Бранкица Младеновиќ (наставни програми)

Работна група за преглед на наставните програми:

Дијана Тренеска, Министерство за образование на Република Македонија

д-р спец. Лидушка Василевска, Центар за стручно образование и обука

м-р Славчо Димитров, Коалиција „Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници“

Драшко Костовски, Х.Е.Р.А

 

 

Може ќе ве интересираОсновачи

  • http://www.hops.org.mk/
  • http://www.hera.org.mk/
  • http://www.egal.org.mk/
  • http://starsexwork.org/?lang=en
  • http://www.izborsr.com/

Донатори

  • Фондација отворено општество
  • Фондација отворено општество
  • Фондација отворено општество - Македонија
  • Sexual Health and Rights & Public Health Program

Тримесечник


Доколку сакате да го добивате нашиот тримесечник, внесете ја вашата адреса тука

Top