Фестивал Ѕуница 2017

Од утре, 19 април, почнува фестивалот „Ѕуница“, кој има за цел да ја промовира ЛГБТИ културата. На програма се повеќе филмови со ЛГБТИ тематика, како и театарската претстава „Да го поздравиш и да ми го бациш“ на Билјана Радиноска.

Влезот на сите настани е бесплатен, а фестивалската програма може да ја преземете тука.

 

 Основачи

  • http://www.hops.org.mk/
  • http://www.hera.org.mk/
  • http://www.egal.org.mk/
  • http://starsexwork.org/?lang=en
  • http://www.izborsr.com/

Донатори

  • Фондација отворено општество
  • Фондација отворено општество
  • Фондација отворено општество - Македонија
  • Sexual Health and Rights & Public Health Program

Тримесечник


Доколку сакате да го добивате нашиот тримесечник, внесете ја вашата адреса тука

Top